Oplever du krise i parforholdet, familien eller venskabet?

Relationer er noget af det vigtigste i vores liv. Lige så dejligt det kan være at være relaterede til familie, partnere, elskere, venner, søskende, børn og kollegaer, lige så kompliceret og svært kan det være i perioder.

Gode relationer kræver arbejde. Og det kræver, at vi kan kommunikere vores behov klart og tydeligt, bede om hjælp, sætte grænser og tage ansvar. Lad mig hjælpe dig med at udvikle dine relationskompetencer og gøre dine relationer endnu mere givende og meningsfulde. Din tilfredshed med livet er korreleret med hvor funktionelle og meningsfulde dine relationer er.

Hvad kan parterapi hjælpe med?

Parterapi kan hjælpe jer med at finde tilbage til hinanden og opnå mere intimitet, tillid og respekt. Så I kan nyde at være to, frem for blot at tolerere det eller søge ud/væk.

Parterapi kan også hjælpe jer med at styrke et forhold, I sætter meget pris på, mens det går godt - eller nogenlunde godt. Mange par kommer for sent i parterapi, fordi det måske kan virke krævende eller dyrt. Konsekvenserne af det kan dog tit være værre; følelsesmæssigt, tidsmæssigt, økonomisk, mm.

Som terapeut kan jeg hjælpe jer med at få snakket om de svære ting, og begynde at løsne op for knuderne i jeres parforhold. I får begge tid og rum til at udtrykke jer og blive lyttet til. Vi undersøger jeres situation sammen og med et klart billede af, hvornår det bliver svært for jer, kan I begynde at se nye muligheder og forandre jeres uhensigtsmæssige dynamikker. Og hele dybere sår, hvis I ønsker at gå dybt i terapien.

Parterapi kan hjælpe, hvis I oplever noget lignende eksemplerne herunder:

Bliver det tit svært mellem jer, uden at I helt forstår hvorfor?

Bliver I ofte trigget af hinanden og ender i dumme konflikter, som stikker af eller bliver lukket ned med ubehagelig stilhed?

Savner I intimitet, nærhed og kontakt?

Føler I ensomhed i parforholdet, selvom I er to?

Er der en svær snak, I aldrig tør tage med hinanden?

Ønsker I at få det bedre og lære hinanden at kende på ny?

Er I i tvivl, om det skal være jer?

Ønsker I skilsmisse- eller break up-terapi, så I ikke bærer de negative mønstre med videre i næste forhold? Nissen flytter tit med…

Hvorfor gå i parterapi?

Virker parterapi?

Hvordan virker parterapi?

Vi undersøger, hvornår det bliver svært for jer og sammen får vi et klart billede af jeres dynamik og mønstre. Derfra kan det hurtigt begynde at forandre sig mellem jer. Til det bedre.

Der er ikke nogen skurk. Vi kigger på jeres mønster, som der altid er to til at være i og skabe. Så processen kræver, at I begge er villige til at arbejde med jer selv og kigge på, hvordan I hver især bidrager til dynamikken og forholdet.

Vi skaber rum for bedre kommunikation og I får plads til at dele, hvad der foregår på indersiden. Ofte hænger det nemlig ikke helt sammen med, hvad ydersiden viser. Vi lytter, taler, prøver at forstå og skaber samarbejde om at løsne knuderne op og skabe mere tillid og tryghed i jeres relation.

Vi taler om de svære ting, som er mellem jer. Både det, der fylder nu. Og det der har fyldt en gang. Emotionelle svigt og uløste konflikter fra tidligere kan svæve som en stor (usynlig) lyserød elefant mellem jer i hverdagen, så derfor kan det være rart at få bearbejdet det gamle sammen. Hverdagskonflikterne bunder ofte i et dybere lag af mistillid, tidligere misforståelser, gamle svigt, utryghed, fastlåste roller eller beskyttelsesstrategier, som ikke længere gavner jer - eller forholdet.

Med større bevidsthed, mod til at prøve noget nyt og en hjælpende hånd, kan vi allesammen ændre på negative mønstre og få det bedre sammen.

“Heling tager tid, men så snart vi går i gang, mærker vi forandring, og vi får hurtigt mod på mere udvikling fremad.

Vi får håbet tilbage. Og herfra kan der ske meget på kort tid.

Vi kan begynde at gøre noget andet end det, vi plejer. Vi tager styring i vores eget liv på en ny måde, fordi vi forstår os selv bedre og ikke bliver kapret af uhensigtsmæssige mønstre og vaner.

Husk, kriser kan blive betydningsfulde vendepunkter i vores liv.”

— Amalie Himmelstrup